Maak een navelstreng buideltje

MEDIUM CREATIEF CENTRUM DE WITTE AREND

 

In deze twee daagse workshop ga je een eigen navelstreng buideltje maken van wit herten leer in de vorm van een dier. Maar het kan ook op een andere manier worden vorm gegeven. Het navelstreng zakje wordt opgevuld met wat stro en zuivere wol. Er zal een kleine opening overblijven zodat er na de geboorte van een baby een stukje navelstreng  in bewaard kan worden. Na de geboorte van de baby wordt het zakje dichtgenaaid.  

Dit is een erg leuke workshop voor aankomende oma’s. Die dit cadeau kunnen doen aan een kleindochter,  dochter, of schoondochter.

 

Een klein stukje geschiedenis

In indiaanse culturen werd na de geboorte een klein stukje navelstreng  gedroogd en in een leren buideltje genaaid, vaak in de vorm van een schildpad voor een meisje of een hagedis voor een jongen. Deze buidel bleef bij het kind als een beschermende amulet om een lang leven te garanderen.

Hoe ziet deze dag er uit?

In deze workshop kan je kiezen uit een aantal voorgesneden dieren patroontjes van wit hertenleer. Maar je kan ook een eigen geïnspireerd patroontje tekenen en uit snijden. Stap voor stap krijgt je aanwijzingen en begeleiding van mij. In deze workshop ga je een speciale kralentechniek eigen maken. Is dat eenmaal klaar dan kan je het zakje opvullen met wat stro en zuivere wol.

Aantal mensen per workshop: Vier

Investering: € 65,- inclusief koffie, thee, en wat lekkers ( lunch niet inbegrepen ).