Bay moccasins

Maak je eigen baby/peuter mocassins

Een mocassin was traditioneel schoeisel voor de indianen. Er waren in het verleden veel verschillende designs. Een mocassin werd altijd versierd met kleine weefkraaltjes. Hieraan konden de indianen verschillende stammen herkennen.

Het maken van een baby/peuter ( mocassin ) is een prachtige traditionele kunstvorm. Een paar eigen gemaakte baby/peuter mocassins is een super leuk en origineel cadeau om bijvoorbeeld aan aanstaande ouders of ouders te geven. Baby mocassins zijn niet alleen heel schattig maar ook erg gezond voor de voetjes van een baby/peuter. Het soepele leer biedt bescherming voor de voetjes waardoor ze optimaal kunnen bewegen. Het geeft optimale adem en beweegruimte waardoor babyvoetjes in hun eigen tempo kunnen groeien en ontwikkelen.

Hoe ziet deze dag er uit?

Om 9.30 is de inloop met een lekkere bak koffie of thee en wat lekkers.

Om 10.00 uur start de workshop. Stap voor stap leg ik je uit hoe je een paar baby mocassin kunt maken. Na afloop van deze workshop gaat je naar huis met één paar echte leren baby/peuter moccasins.

Note: Je leert werken vanuit een patroon. Kralen applicaties zoals te zien is op de foto zit niet inbegrepen in deze workshop. Wel wordt er uitgelegd welke eerste stappen je maakt om een kralen appilicatie te bevestigen ( voordat een en ander aan elkaar wordt gemaakt ). Dit betekend dat je naar huis gaat met een paar eigengemaakte leren baby/peuter moccasins.

  • Het is van belang dat je bij aanmelding van deze workshop aan geeft welke maat moccasins je wilt gaan maken voor een paar baby/peuter moccasins Je kan kiezen uit maat S, M, L, of XL. Onderaan deze pagina kan je zien welke maken daar bij horen.

 

 

Aantal mensen per workshop: Vier

Investering: € 75,- inclusief koffie, thee, en wat lekkers ( lunch niet inbegrepen ).

Maten tabel baby/peuter moccasins