MEDICIJNSCHILD MEDIUM CREATIEF CENTRUM DE WITTE AREND

Tweedaagse workshop. Maak je eigen krachtschild.

In de indiaanse traditie werden er mannen en vrouwen kracht schilden, geboorteschildjes, pubertijd schilden, en schilden voor de vier windrichtingen gebruikt. De kracht schilden werden altijd door vrouwen gemaakt. De mannen gingen immers op jacht. Men ontleende kracht en inspiratie aan deze schilden en vooral bescherming.

Een krachtschild kan een belangrijke hulp middel zijn ter ondersteuning van verschillende zaken die spelen in jou leven.

 


Hoe ziet deze workshop er uit?

Om 9.30 uur is de inloop met een lekkere bak koffie of thee en wat lekkers.

Om 10.00 uur start de workshop.

Het maken van een kracht schild is een heilige aangelegenheid en mag niet worden onderschat. Daarom starten we vooraf met een ceremonie waarin we net als bij de ‘ medicijn buidel’, workshop onze voorouders, gidsen, en krachtdieren uitnodigen om ons tijdens dit heilige proces behulpzaam te zijn.

Tijdens de ceremonie gaan we op zoek naar symbolen en indrukken om jou eigen leven extra te ondersteunen. Je kunt ter plekke besluiten om een familie krachtschild te gaan maken. Die jou familie kan ondersteunen in moeilijke of roerige tijden. Dit is dan eigenlijk een kracht schild voor het stam gebeuren, maar dan in het klein waarin energetisch hulp en ondersteuning wordt gevraagd aan de spirituele wereld. Spirituele helpers ( gidsen ) reizen heen en weer naar de spirituele wereld met de intentie die in het krachtschild is gelegd. Ze brengen het medicijn mee dat nodig is om de familie extra te ondersteunen.

Er zijn spirituele helpers die op aarde hebben geleefd en in de spirituele wereld hebben gekozen om op deze wijze de mens vooruit te helpen/ondersteunen. Een familie krachtschild hangt altijd op een centrale plek in de woonruimte. Het spreekt voor zich dat bovenstaand verhaal ook telt voor een persoonlijk krachtschild. Jouw gebeden en intenties zijn dus heel erg belangrijk tijdens de ceremonie.

Na de ceremonie is er de tijd om eigen symbolen en indrukken creatief te gaan verwerken waarbij jou krachtschild vorm krijgt. Natuurlijk mag je vooraf aan deze workshop persoonlijke items meenemen waarvan jij denk dat dit jouw eigen krachtschild extra boost geeft. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke materialen.

Een geboorte krachtschildje is ook altijd erg leuk om te maken en cadeau te geven bij de geboorte van een baby. Bij de indianen bleef dat schildje het hele leven bij die persoon en diende ter bescherming.

Ter afsluiting vind er bekrachtiging plaats van jou krachtschild d.m.v. een gezamenlijke ceremonie.

 

 

Wat je krijgt

    • Een stuk leer om een cirkel te snijden
    • Leer om een ronde hoepel te omwikkelen
    • Een voor geprepareerde ronde cirkel van een wilgentak. Je kunt kiezen uit verschillende diameters.
    • Verschillende benodigdheden zoveel als mogelijk in overeenstemming met de natuur, om jou krachtschild te personaliseren
    • Schriftelijke bijlage

 

Aantal mensen per workshop: Vier

Investering: € 175,- inclusief koffie, thee, en wat lekkers