Een stukje achtergrond informatie

Indiaanse vrouwen bonden een vuur tasje onder hun kleding en droegen er spullen in die nodig waren om een vuur te maken. De inhoud bestond meestal uit vuursteentjes, een “Strike-a-Light”, een speciale stalen plaat die met de vuurstenen kon worden gebruikt om vonken te creëren om zo een vuur aan te leggen. Vaak zat er in de tas ook droog mos of konijnenbont om de vonken op te vangen bij het starten van het vuur. Investering voor èèn hele zaterdag is €65,-.

Hoe ziet deze workshop dag er uit?

Om 9.30 is de inloop met een lekkere bak koffie of thee en wat lekkers.

Om 10.00 uur start de workshop. Stap voor stap leg ik je uit hoe je een strike a light bag kunt maken. Na afloop van deze workshop ga je naar huis met een mooie leren vuur tas.

Wat je krijgt

* stuk voorgesneden leer

* Benodigdheden om jou vuur tas te versieren / personaliseren

* Uitgebreide schriftelijke bijlage

* Koffie, thee en wat lekkers

Note: Het is de bedoeling dat je één vuur tas , afwerkt met materialen die worden aangeboden tijdens deze workshop dag. Op de afbeelding zie je een vuur tasje die versiert is met kleine weefkraaltjes. Een weefkralen applicatie steek zal niet worden bijgebracht tijdens deze workshop. Wanneer je dit wilt leren aanbrengen dan zijn de kralen weef workshop of de kralen rosette workshop de aangewezen workshops om dit eigen te maken.


Praktische informatie: Max 4 personen

Datum: Zaterdag 23 oktober 2021

Tijd: 10 uur t/m 17.00 uur ( uitloop is mogelijk )

Kosten: €65,- incl materialen, koffie, thee, en wat lekkers bij de koffie.

Note: Wil je gebruik maken van een lunch tussen de middag. Dan kan je dit bij de aanmelding aangeven. 

De kosten voor een lunch bedraagt  € 8,50 per workshop dag