MEDIUM CREATIEF CENTRUM DE WITTE AREND
Een stukje achtergrond informatie

Indiaanse vrouwen bonden een vuur tasje onder hun kleding en droegen er spullen in die nodig waren om een vuur te maken. De inhoud bestond meestal uit vuursteentjes, een ‘ strike-a-Light ‘, en een speciale stalen plaat die met de vuurstenen kon worden gebruikt om vonken te creëren om zo een vuur aan te leggen. Vaak zat er in de tas ook droog mos of konijnenbont om de vonken op te vangen bij het starten van het vuur.

Hoe ziet deze dag er uit?

Om 9.30 is de inloop met een lekkere bak koffie of thee en wat lekkers.

Om 10.00 uur start de workshop. Stap voor stap leg ik je uit hoe je een ‘ strike a light tasje’ kunt maken. Na afloop van deze workshop ga je naar huis met een mooie leren vuur tas.

Note: Tijdens deze workshop zal er geen kralen techniek worden toegepast die worden aangeboden als workshop op andere momenten in het jaar. Wel wordt er vanzelfsprekend geholpen/ondersteund bij het personaliseren van jou tasje met andere aangeboden materialen die aanwezig zijn.

Wat je krijgt

  • Stuk voorgesneden leer
  • Benodigdheden om jou vuur tas te versieren / personaliseren
  • Uitgebreide schriftelijke bijlage
  • Koffie, thee en wat lekkers

Note: Het is de bedoeling dat je één vuur tas , afwerkt met materialen die worden aangeboden tijdens deze workshop dag. Op de afbeelding zie je een vuur tasje die versiert is met kleine weefkraaltjes. Een weefkralen applicatie steek zal niet worden bijgebracht tijdens deze workshop. Wanneer je dit wilt leren aanbrengen dan zijn de kralen weef workshop of de kralen medaillon workshop de aangewezen workshops om dit eigen te maken.

Aantal mensen per workshop: Vier

Investering: € 65,- inclusief koffie, thee, en wat lekkers ( lunch niet inbegrepen ).