MEDIUM CREATIEF CENTRUM

Maak een eigen kralen medaillon van kleine kraaltjes

Een kralen medaillon maken is net als bij het kralen weven een basis waarmee je diverse kanten op kunt. In deze huidige tijd worden kralen medaillons nog steeds gemaakt door de indianen voor bijvoorbeeld applicaties op kleding, tassen, het maken van oorbellen enz enz . Nog steeds worden er geometrische patronen applicaties gemaakt die voor de indianen een speciale ceremoniele betekenis heeft. Vaak worden er dieren afbeeldingen verwerkt in kralen medaillons. Dieren hebben in de indiaanse cultuur een belangrijke symbolische/spirituele betekenis. Ook om aan te geven bij welke stam de indianen in deze tijd horen.

 

Hoe ziet deze dag er uit?

Om 9.30 is de inloop met een lekkere bak koffie of thee, en wat lekkers.

Om 10.00 uur start de workshop.

Op een stukje vilt gaan we oefenen om kraaltjes in een cirkel te bevestigen. Daarna krijgt je de gelegenheid om zelf een kralen medaillon patroontje in kleur te ontwerpen. Of je kunt gebruik maken van één van mijn eigen ontworpen medaillon patroontjes.

Ik begeleid jou stap voor stap tijdens het maken van een mooie kralen medaillon, de afronding en de afwerking met een mooi stukje leer van de kralen medaillon.

Het maken van een kralen medaillon is net als het kralen weven een oude ambacht uit het verleden en heeft zijn oorsprong bij indianen van Noord en Zuid Amerika. Ik heb de oorspronkelijke kralen steek zoals de indianen het hebben geleerd van hun ouders/voorouders geleerd van een Indiaanse vrouw uit Amerika.

Wanneer je de techniek van het kralen weven eigen hebt gemaakt dan kunt je de techniek van een kralen medaillon heel goed gebruiken/combineren om bijvoorbeeld een mooie kralen ketting te maken met in dit geval een ronde afbeelding er in verwerkt.

Note:  Het is de bedoeling dat er tijdens deze workshop één medaillon wordt gemaakt en afwerkt met een mooi stuk leer aan de achterkant van jou kralen medaillon.

 

Aantal mensen per workshop: Vier

Investering: € 65,- inclusief koffie, thee, en wat lekkers ( lunch niet inbegrepen ).